leunen, maandag 20 Mei 2019

Dorpsraad
Welkom
Leden
Notulen actueel
Notulen archief
Projecten
Jaarverslag
Leefbaarheidsbudget
Uitleen materialen
DRO Venray

Het Dorp
Bezoek Leunen
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Gebiedspanel
TIPS »
Welkom in Leunen


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Dorpsraad > Projecten << Terug naar vorige pagina
Projecten

Projecten welke de dorpsraad Leunen de afgelopen jaren heeft gerealiseerd C.Q. gerealiseerd gaan worden de komende tijd..

 


Eind maart 2005 is de opbouw van het kunstwerk van Gussen Wie in volle gang.
Op 7 oktober 2007 is het spelement inclusief de koppen en 9 bijbehorende beelden onthuld door Jeroen van de Leur (voorzitter van de Dorpsraad), wethouder Patrick van der Broeck en Gussen Ann, de weduwe van kunstenaar en maker van het spelement Gussen Wie.

Voorzitter Wim Jenniskens van de dorpsraad Leunen spreekt de aanwezigen toe bij de onthulling van het monument ter ere van de 47 gedporteerde mannen en jongens uit Leunen in het jaar 1944. Het monument heet: Sporen die bleven.
De onthulling is gedaan door Handrie Claessens, de nog enige overlevende, van de groep gedeporteerden.

De kapelaan heeft het monument gezegend en voor iedere gedeporteerde is naast het noemen van de naam door Melanie Claessens en Karlijn Stevens een rode roos geplaatst.

Frank Weijs heeft namens de harmonie "The last poste" geblazen.

Alle speelvoorzieningen ten behoeve van basisschool De Meent inclusief de eerste inrichting, zijn met medewerking van de dorpsraad tot stand gekomen. De totale inrichtingskosten van deze speelvoorziening voor zowel de boven- als de onderbouw kosten destijds ± € 45.000,--. De middelen zijn bij elkaar gebracht door exteren fondsenwerving, de gemeente Venray, particuliere schenkingen, acties basisschool en gigangtisch veel vrije tijd van vele ouders.
De dorpsraad heeft ervoor gezorgd dat de middelen die zijn overgebleven bij de realisatie van de speelvoorzieningen bij basisschool De Meent ten gunste zijn gekomen van de speelvoorzieningen Leunen Oost. Hiertoe heeft de dorpsraad de begunstigende instanties bereid gevonden. De werkgroep Leunen Oost heeft het speelterrein geheel naar wens kunnen inrichten. Met de dorpsraad als intermediair is naar de begunstigende instellingen financiële en inhoudelijke verantwoording afgelegd.
Beeld De Ruuper, gemaakt door Piet Hermans uit Venray
Tafeltennistafel voor de jeugd van Leunen. Zoals op de foto zichtbaar is wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt in met name de zomerse periode. De tafeltennistafel staat op de speelvoorziening bij de wethouder Reintjesstraat ook wel Reintjeskoel genoemd.
In het kader van de veiligheid is het stukje Vullingsstraat "onverhard" afgesloten voor doorgaand verkeer, enigzins verhard en daardoor geschikt gemaakt voor fietsers en bromfietsers.
Ter verfraaiing van het plein en de omgeving van de kerk zijn er een tweetal beuken geplaatst voor de ingang. Deze beuken zijn rondom voorzien van een mooi sierhekwerk.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing