leunen, maandag 20 Mei 2019

Het Dorp
Algemeen
Leunen in beeld

Bezoek Leunen
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
Welkom in Leunen


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Het Dorp > Algemeen << Terug naar vorige pagina
Algemene informatie

Het dorp Leunen ligt ten zuiden van Venray, waar bossen, weidevelden en akkers elkaar afwisselen, Het telt als een van de tien kerkdorpen van de gemeente Venray 2100 inwoners. De kerk, genoemd naar de heilige St. Catharina en waarvan delen stammen uit de middeleeuwen, staat in het dorp centraal. Ook staan op enkele kruispunten en in de bermen talloze kruisen en kapellen.

Leunen is een hechte gemeenschap, met een geschiedenis die terug gaat tot omstreeks 1400. Volgens deskundigen is Leunen afkomstig van het woord "Loenen", wat "een mooie stille plaats aan het water" betekent.

In de loop van de eeuwen is dit verbasterd tot "Luenen" en is uiteindelijk Leunen geworden. Ook de straatnamen hebben in Leunen hun herkomst en ontlenen deze aan betekenis van buurtschappen en boerderijen, of in enkele gevallen aan markante personen of heiligen.

Leunen is een dorp met een eigen karakter. Met onder meer veel muziek, diverse sportverenigingen, scouting, wijkverenigingen en een dorpsraad, heeft Leunen een bruisend verenigingsleven voor jong en oud.

Centraal in het dorp liggen de basisschool met omstreeks 270 leerlingen, een gezellig gemeenschapshuis, een oude dorpskroeg, een cafetaria en een bakker. Daarnaast is er volop bedrijvigheid in Leunen. Voor meer informatie bezoek onze website  http://www.leunen.nl   of kom eens naar Leunen.

Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing