leunen, maandag 20 Mei 2019

Nieuws
Actueel
Archief

Het Dorp
Bezoek Leunen
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
Welkom in Leunen


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > Actueel << Terug naar vorige pagina

Actueel

UITNODIGING: Vindt U hulp vragen ook zo moeilijk?
Uitgegeven: 19-02-2015

Stichting “Samen” in Leunen wil dorpsgenoten behulpzaam zijn als het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat, het niet meer lukt om zelf de regie te houden of als de mantelzorger overbelast dreigt te raken.
Nu de wet maatschappelijke ondersteuning van kracht is, is het niet meer zo vanzelfsprekend om voor hulp aan te kloppen bij professionele hulpverleners. Alles is er op gericht om met hulp van familie, vrienden, buren en vrijwilligers zo lang mogelijk thuis je leven te leiden, ook als het wat minder goed gaat.


“zorgSaam” biedt hulp!

 Naast het eetpunt en de inloop bij het Trefpunt worden voorbereidingen getroffen om in april een dorpsdagbesteding te starten in MFC De Baank. Dit onder de naam “ zorgSaam”. Hiermee bedoelen we letterlijk: we doen het samen met elkaar, voor en door de inwoners van Leunen.

Wat is ” zorgSaam”?

Deze dorpsdagbesteding wil voor 12 personen gaan voorzien in een behoefte van mensen die niet of nog niet terecht kunnen bij de bestaande professionele voorzieningen en die behoefte hebben aan ontmoeting en afwisseling. Het kan voor u een aangename onderbreking zijn van de week. U kunt daar andere dorpsgenoten ontmoeten en op een plezierige wijze deel nemen aan het dagprogramma. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente.

Voor wie is zorgSaam bedoeld?

  • Voor zelfstandig wonende, minder zelfredzame (oud)dorpsgenoten.
  • Voor zij die bijvoorbeeld niet meer aan activiteiten in het dorp kunnen deelnemen.
  • Voor zij die niet meer zo gemakkelijk contacten met anderen leggen of bezigheden oppakken, terwijl ze toch graag met anderen in contact willen blijven.
  • Deelname is niet aan een leeftijd gebonden en er is geen indicatie nodig.

Organisatie.

Wekelijks op maandag van 10.00-15.30 uur worden de gasten verwacht in MFC de Baank. Voor een bedrag van € 10,- , kunt u deelnemen aan het dagprogramma wat samen met vrijwilligers wordt verzorgd. U ontvangt een warme maaltijd en koffie en thee.

Het dagprogramma.

Na aankomst rond 10.00 uur wordt er gezamenlijk koffie en thee gedronken. Rond 10.30 uur wordt de dag vervolgd met allerlei verschillende activiteiten, mede afhankelijk van wat de gasten willen en kunnen. Dit kunnen ontspannende activiteiten zijn: kaarten, rummikub, handwerken e.d. Ook kunnen er informatieve activiteiten georganiseerd worden zoals de krant doornemen of een televisieprogramma bespreken. Geheugentraining, eenvoudige bewegingsoefeningen of een wandeling kan ook onderdeel zijn van het dagprogramma.

Een vast onderdeel van de dag is de gezamenlijke warme maaltijd rond 12.00 uur. Zo mogelijk worden de gasten betrokken bij de voorbereiding van die maaltijd. Na het eten is er ruimte en tijd om even te rusten, zodat rond 13.30 uur het programma kan worden vervolgd. Om 15.00 uur is er een kop koffie of thee en wordt het tijd om voorbereidingen te treffen voor het vertrek.

Hebt u interesse of wilt u meer informatie?

U kunt (liefste na 18.00 uur) terecht bij:

Na aanmelding volgt een vrijblijvend huisbezoek.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing