leunen, maandag 20 Mei 2019

Nieuws
Actueel
Archief

Het Dorp
Bezoek Leunen
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
Welkom in Leunen


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > Actueel << Terug naar vorige pagina

Actueel

VACATURE: Bied jij Leunen een helpende hand?
Uitgegeven: 18-02-2015

Stichting “Samen” in Leunen zoekt vrijwilligers voor de in april op te starten dorpsdagbesteding in het nieuwe MFC “De Baank“. Elke maandag willen we ongeveer 10 a 12 (oud) dorpsgenoten en hun mantelzorgers ontzorgen en middels dagbesteding ondersteunen om zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen en meedoen in de Leunse samenleving.


Hierbij ligt de nadruk op het als gastvrouw / gastheer de gasten gezelschap bieden en samen zorg te dragen voor een aangename daginvulling. Er is geen sprake van het overnemen van de professionele zorg of van persoonlijke verzorging van de aanwezige gasten. Daar waar dat nodig zou zijn, kan de professionele hulpverlening een bijdrage ter plekke leveren.
De dagbesteding is open van 10.00 - 16.30 uur. (excl. voorbereiding en opruimen )
Je werkt samen met andere vrijwilligers en hebt gedurende de hele of halve dag aandacht voor het welzijn van de aanwezige gasten. Naast het uitvoeren van het dagprogramma is het creëren van sfeer belangrijk. Dit met enthousiasme en respect voor ieders eigenheid.
Er liggen taken op gebied van , bereiding van de maaltijd, uitvoering van het dagprogramma, roostering en dag(deel)leiding. Een initiatief dat door de gemeente ondersteund wordt.
Dit ben jij:
  • Je hebt hart voor je minder redzame dorpsgenoten, oog voor ieders eigenheid, denkt en handelt in hun belang en probeert aan te sluiten bij ieders wensen en behoeften.
  • Je werkt graag en goed samen met de gasten, hun mantelzorgers en de andere aanwezige vrijwilligers en hebt oog voor de veiligheid.
  • Een gerichte opleiding of kennis is niet nodig, meer gaat het om betrouwbaarheid, vriendelijkheid, humor en verantwoordelijkheid.
  • Je bent integer en bewaakt mede de privacy van de aanwezigen.
  • Je bent een man of vrouw die nog wat tijd heeft voor de medemens. Een hele of halve dag, wekelijks , twee wekelijks of maandelijks. Alle hulp is zeer welkom. Voel je je fit en energiek, leeftijd is niet belangrijk om een bijdrage van betekenis te kunnen leveren.

Dit bieden we:

  • Zinvol en boeiend samenwerk met andere vrijwilligers ten behoeve van de minder redzame dorpsgenoten.
  • Ruimte om initiatieven te kunnen nemen en samen met andere vrijwilligers het dagprogramma vorm te geven.
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en naar behoefte deel te kunnen nemen aan ondersteunende bijeenkomsten die bijdragen om goed en veilig de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.
  • Geen salaris , maar wel een onkostenvergoeding, gratis koffie en thee, lunch bij gehele dag begeleiding en jaarlijks een gezamenlijk uitje/ activiteit met alle vrijwilligers.

Voel jij je uitgedaagd?

Stuur je reactie dan voor 1 maart naar:

Catrien Lamers
catrienlamers@gmail.com
Tel.nr. 06 10250028

Bij vragen kan zij je in contact brengen met een van de bestuursleden van de Stichting “Samen”in Leunen.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing